Az Avalon Online egy hazai autókölcsönző számára készített webes alkalmazás. A szoftver nyilvántartja a cég járműparkját, kezeli az ügyfeleket és az autóbérléseket.

A rendszer fő célja az autóbérlések nyilvántartása és kezelése, ezért a szoftverben elkészült funkciók leginkább ez a témakor köré csoportosulnak. Az alkalmazásban rögzítésre kerülnek a bérleti szerződések, mely meghatározza magát a bérlést: melyik ügyfél, mettől-meddig, melyik járművet béreli. A szerződésben minden szükséges adat megadható, hasonlóan a papír alapú szerződéshez.

A rögzített bérleti szerződések a rendszerben megtekinthetők táblázatos nézetben és egy naptár nézetben is. Mindkét nézetben lehetőség van különböző szűrési, keresési feltételek megadására.

A bérleti szerződésekhez kapcsolható egy ún. pénzügyi account, melyre a kollégák a szerződéshez kötődő számlázandó tételeket és pénzmozgásokat rögzítik fel. Itt kerül rögzítésre a bérlés díja és az esetleges upsell-ek is. A megadott adatok alapján a rendszer automatikusan jutalékot kalkulál hó végén a kollégák számára. Az elkészített kalkuláció Excel formátumban kiexportálható a bérszámfejtés részére.

A szoftver a szerződéseken és az eseti szervizeléseknél rögzített kilométeróra állások alapján figyelmezteti a felhasználót, ha egy jármű a szervizciklusa végéhez közeledik.

Az alkalmazásba rögzíthetők feladatok, tennivalók is, amiket a kollégák a felületre belépve látnak. A kiosztott feladatok közé automatikusan bekerülnek a szerződésben rögzített jármű átadások és átvételek is.