A Babylon Global Ltd. (London, UK) fő tevékenysége munkaerő közvetítés és szakmai gyakorlatok szervezése, elsősorban külföldi hotelek számára. A Babylon ATS (Applicant Tracking System) rendszer célja, hogy a munkák során felmerülő folyamatokat teljesen lefedje, és minél inkább átláthatóvá és automatizálttá tegye.

A szoftverben az alap törzsadatokon túl nyilvántarthatók a munkavállalók (applicant), a hozzájuk kapcsolódó dokumentumok, szerződések, a hotelek adatai és a hotelek által kínált munkalehetőségek (offer).

A munkavállalókról a rendszerben letárolhatók minden adatok, melyekre a hoteleknek szükségük lehet. Fotók tölthetők fel, valamint a szoftverben rögzíthetők a korábbi munkatapasztalatok és iskolák is. Mindezen adatokból a szoftver automatikusan PDF formátumú CV-t generál.

Megadhatók a munkavállalók preferenciái: mettől-meddig szabad, mely országok és pozíciók érdeklik.

A munkavállalók adatbázisába számos feltétel szerint szűrhető és exportálható Excel formátumba. A szoftver lehetőséget biztosít a beállított szűrési feltételek szerinti összes munkavállaló teljes személyi anyagát letölteni, ZIP formátumban, mely tartalmazza a munkavállaló CV-jét, dokumentumait és fotóit.

A szoftver összeköttetésben áll a cég Microsoft Exchange levelezőrendszerével. A cég kollégái és a munkavállalók közötti levelezés megjelenik a munkavállaló profil lapján a rendszeren belül. A munkavállalók elérhetőségi adatai szinkronizálódnak egy erre kijelölt postafiókkal, könnyítve a kommunikációt a kollégák és munkavállalók között, a kollégák okostelefonjaira beállított Exchange fiók segítségével.

A szoftverhez kapcsolódik egy külső portál, melyen a munkavállalók tudnak regisztrálni, ill. bejelentkezni. Ezen a felületen keresztül böngészhetnek az ajánlatok között, módosíthatják saját adataikat, preferenciáikat, CV-jüket, tölthetnek fel fotókat és jelentkeznek ajánlatokra. Nyomon követhetik korábbi jelentkezéseiket és azok állapotát, valamint elhelyezés esetén feltölthetik a bekért, szükséges dokumentumokat, megadhatják utazási adataikat.