A DEPOSZ a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladéklerakó telepének ügyviteli rendszere.

Ebben a rendszerben kerülnek letárolásra a telepen történt hulladékmozgások, beszállítások, a hulladékok feldolgozása, kezelése, ártalmatlanítása. A rendszer segítségével lekövethetők a másodnyersanyagok gyártási folyamatai is, és azok kiszállításai, értékesítései. A DEPOSZ alkalmazásból számlák állíthatók ki ügyfelek részére beszállítást vagy kiszállítást követően. A kiállított számlák adatait a rendszer automatikusan átadja a cég könyvelési szoftverének.

A rendszer lefedi a napi munkavégzés során előforduló fő folyamatokat: be- és kiszállítás mérési folyamatai, válogató csarnok folyamatai, kimutatások készítése, hulladék- és készletkezelés.

A mérési folyamatok során a szoftver kapcsolódik külső hardverekhez és alkalmazásokhoz is, mint hídmérleg és rendszámfelismerő rendszer. A felismert rendszám alapján a szoftver automatikusan kiválasztja az ügyfelet a törzsből, a mérlegről leolvasott súly adatot pedig beírja a mérés adataihoz. A mérés során lehetőség van vonalkódos menetlevél beolvasására is. Ezeket a menetleveleket a cég egy másik szoftvere nyomtatja, melyhez kapcsolódva további adatokat veszünk át és kapcsolunk egy-egy méréshez. A mérés ablakban a rendszer a cég könyvelési szoftverétől lekérdezi, hogy az ügyfélnek van-e tartozása teljes céges szinten, és ha igen, beszállításkor figyelmezteti a kezelőt. A mérés folyamán átvételi jegyet és mérési jegyzőkönyvet is nyomtat a szoftver. Az átvételi jegyre írt minősítői adatok alapján a mérlegkezelő lezárja a mérést, és a felosztásnak megfelelő hulladékok kerülnek készletre, ill. számlázásra.

A DEPOSZ szoftver több, különböző külső rendszerrel áll kapcsolatban. Adatokat ad át a Hydra térinformatikai rendszernek a mérésekről, a Hydra szoftver útvonal lekérdezésekor és riport készítésekor használja ezeket az adatokat. Folyamatos a kapcsolat a cég többi ügyviteli szoftverével is, így az ügyféltörzset, munkaszámokat, főkönyvi számokat szinkronban tartjuk.

A cég weboldalán található ügyfélkapuba belépve a szerződött partnerek tudják szerkeszteni saját járműparkjukat, valamint le tudják kérdezni szerződéseik adatait, korábbi méréseiket és számláikat.

A szoftver segíti a válogató csarnokban történő feldolgozási, válogatási folyamatokat, valamint ezek nyomon követését és riportolását. A válogató csarnokban történő bálázási folyamat során a szoftver a súlyt lapmérlegről olvassa le.