Mi az a Rentgine?

A Rentgine egy 100%-ban magyar fejlesztésű professzionális autóbérlést kezelő szoftver autókölcsönző cégeknek. A szoftver nyilvántartja a cég járműparkját és szerződéseit, kezeli az ügyfeleket- és az autóbérléseket. Egyre nagyobb a nyomás arra vonatkozóan, hogy a digitális kor kihívásaival lépést tartsunk, de legalább ugyanilyen fontos, hogy az ügyfelek igényeit kiszolgáljuk. Csapatunk több mint egy évtizedes autókölcsönző szoftverfejlesztési tapasztalattal a birtokában kezdett bele a Rentgine fejlesztésébe, azzal a céllal, hogy a magyarországi autóbérléssel foglalkozó cégeknek egy rentábilis, könnyen kezelhető és a különböző típusú üzleti modellekbe egyaránt beilleszthető terméket hozzunk létre.

Mit tud a Rentgine?

A szoftver segítségével pár perc alatt kiadható- és visszavételezhető az autó: a rendszer automatikusan beilleszti az ügyfél és a gépjármű adatait az egyéni igények alapján testreszabott bérleti szerződésekbe. Az átlátható bérlési naptár segítségével nyomon követhető az autópark napi szintű kihasználtsága és a rendelések státusza. A naptárból bárhol és bármikor megtekinthető, mely járművek állnak rendelkezésre az adott időszakban.

A Rentgine figyelmet fordít a gépjárműpark, kollégák és ügyfelek biztonságára is: karbantartási figyelmeztetésekkel és feladatkiosztással támogatja az üzemeltetést. Az autóflotta állapota ellenőrizhető a kölcsönzés előtt- és után feltöltött képek segítségével, ezen túlmenően a rendszerbe feltölthetőek az ügyfelek igazolványai is. A bérleti szerződések e-mailes továbbítása és nyomtatása mellett lehetőség nyílik a szerződések digitális aláírására is. Adott szerződés esetében több aláírás is lehetséges, attól függően, hogy ki veszi át az autót, ki a bérlő, és ki lesz adott esetben a sofőr.

Miért a Rentgine?

A Rentgine autókölcsönző szoftver egyik legnagyobb előnye, hogy használata lehetővé teszi a bérlési folyamat teljes körű irányítását, így sokkal átláthatóbbá válnak a céges folyamatok és pénzügyek. A kollégák számára a megrendelések kezelése gyorsabb és egyszerűbb lesz, az ügyfelek részére megbízható kiszolgálást nyújt a bérbeadás során.

A Rentgine az összes fontos információt egy helyen tárolja: mind az autók bérbeadásával kapcsolatos információk, mind az ügyfelek adatai azonnal megtekinthetőek. Tapasztalatunk szerint az ügyfeleknek is megnyugtató érzés, hogy legfontosabb személyes adataikat egy biztonságos felületen, kockázatok nélkül tárolják.

Miért jobb egy havidíjas szoftvert használni, mint létrehozni egy saját autóbérlést kezelő szoftvert?

Mivel az egyedi fejlesztések esetén kifejezetten magas kezdeti beruházással, majd az átadást követően állandósuló üzemeltetési költségekkel kell számolni, egyes egyedi esetektől eltekintve ez a megoldás nem lesz profitábilis a cégek számára. A szoftverfejlesztő szakmában ritkán kerül átadásra a termék szerzői joga, az esetek nagy többségében sem forráskód, sem szerzői jog, de még tulajdonjog sem kerül átadásra, a megrendelő csupán korlátlan (néha kizárólagos) felhasználási jogot vásárol.

Az ún. dobozos szoftverek, előfizetési rendszerben működő szolgáltatások legnagyobb előnye ezzel szemben az, hogy (1) minden felhasználójuk számára képesek garantálni a zavartalan működést és (2) a mindennapi támogatást, azzal együtt, hogy (3) gyorsan reagálnak a digitális kihívásokra és (4) folyamatosan új funkciókon dolgoznak az ügyfelek visszajelzései és a szektor aktuális igényei alapján.