CRM rendszer EasyApp alapokon

A kritikus faktor

Minden vállalkozás fennmaradása és növekedése végeredményben egyetlen tényezőn múlik: képesek vagyunk-e megtartani és bővíteni ügyfélkörünket? Vásárlók nélkül nincs bevétel, bevétel nélkül nincs nyereség – kulcsfontosságú tehát, hogy a vevők hogyan viszonyulnak vállalatunkhoz.

Egy 2011-es felmérés* szerint a vevők 89%-a a gyenge vásárlói élmény miatt szűnik meg egy adott cégtől vásárolni. Világos tehát, hogy minden vállalkozás legnagyobb értéke egy olyan információs rendszer, amelyben minden, a vállalatunk szempontjából fontos adatot tárolhatunk a vásárlóinkról – ezt nevezzük CRM, azaz Customer Relationship Management rendszernek. Ezen adatbázis lényege, hogy az értékesítést segítő információk egy helyen, átláthatóan rendelkezésre álljanak, továbbá nyomon követhessünk minden ügyfél-interakciót, és a megfelelő időzítés segítségével növeljük esélyeinket a sikeres értékesítésre.

* Oracle: 2011 Customer Experience Impact Report

Célunk, hogy az Ön üzlete fellendüljön!

Mi a Tiger Softwares-nél ügyfeleink igényeit mindennél fontosabbnak tartjuk. Cégünk víziója egy olyan üzleti környezet Magyarországon, ahol a kis- és nagyvállalatok növekedésük érdekében a lehető legjobb eszközökkel törekszenek a vevői elvárások kielégítésére – ilyen eszköz egy egyedi, cégre szabott CRM rendszer is. Nem elegendő ugyanis, ha sokat tudunk a vásárlóinkról, ha ez a tudás nincs rendszerezve egy saját magunk és értékesítő kollégáink számára bármikor elérhető adatbázisban.

Mire jó egy versenyautó, ha nem tudjuk vezetni?

A legkorszerűbb rendszer sem fog hasznunkra válni, ha nem tudjuk megfelelően használni. Egy jó CRM rendszer segítségével látványos javulást érhetünk el az értékesítés terén, azonban csakis akkor, ha valóban azt nyújtja, amire szükségünk van. Ezért nagyon fontos, hogy a CRM program valóban illeszkedjen a cégünkhöz. A Tiger Softwares megoldásai nem csak funkcionalitás, de használhatóság terén is kiemelkedőek: egy ingyenes felmérés keretében feltérképezzük, hogy a standard funkciók mellett mi az, ami valóban hasznossá teszi az általunk tervezett rendszert ügyfelünk számára.

Gyors versenyautóba jó pilóta kell

Egy CRM szoftver rendkívül hasznos eszköz, amely csapatának értékes adatokat és információkat szolgáltat cégének vásárlóiról. De mint minden szoftver, ez is csak olyan jó, amilyen jól használjuk – tudnunk kell, milyen információkat keressünk, melyekre helyezzünk nagyobb hangsúlyt ahhoz, hogy valóban hasznát vegyük a CRM rendszerünknek. Ha az ezzel megbízott munkatársak megfelelően használják a programot, az több módon is elősegíti azt, hogy az értékesítési csatorna átláthatóbb legyen.

Lehetőségek és gyenge láncszemek

Két lehetséges vevő nem egyforma valószínűséggel fog ténylegesen a vásárlónkká válni. Az egyik fő tényező, amely ezt a valószínűséget befolyásolja, az az eladási ciklusban elfoglalt hely.

Képzeljük el a következő két esetet: egyik leendő ügyfelünkkel már a munka lényegi részéről megegyeztünk, és csak egyetlen tárgyalás van hátra, a másikat tegnap ismertük meg egy üzleti reggelin, és megbeszéltünk egy négyszemközti találkozót. Az első személy sokkal valószínűbb, hogy tényleges vevő lesz, a második esetében még több lépcsőfok hátra van.

Ha összesítjük valamennyi értékesítésünk adatait (beleértve azokat is, amelyek nem lettek sikeresek), az adatbázisunk növekedésével egyre pontosabban tudjuk majd meghatározni, hogy egy új lehetséges vevő milyen eséllyel fog ténylegesen az ügyfelünkké válni, és ennek megfelelően mennyi időt érdemes rászánnunk. Ebben az őhozzá tartozó értékesítési folyamat adatai lesznek segítségünkre: például egy olyan kontaktra, akivel hónapok óta nem léptünk kapcsolatba, nem javasolt annyi figyelmet fordítani, mint egy olyanra, aki az értékesítési folyamatunk lépcsőfokain szép tempóban halad előre.

Keressük a trendet!

Sales-stratégiánkat módosíthatjuk, finomíthatjuk CRM adatbázisunk segítségével. A megfelelő programmal és kellően kiterjedt adatbázissal olyan kimutatásokat készíthetünk, amelyek megmutatják, mely személyek lesznek legnagyobb valószínűséggel tényleges vevők.

A CRM rendszer segítségével kielemezhetjük, mi történik az értékesítési folyamat egyes lépéseiben. Jól láthatóvá válik, hogy a folyamat mely pontján lépnek ki a lehetséges vevők legnagyobb arányban. Hasonlóképpen az is jól láthatóvá válik a trendekből, ha egy lépcsőfokon szinte minden lehetséges vevő túljut, senki nem lép ki a folyamatból.

Miért olyan hasznos ez?

Ezen trendek ismeretében felismerhetjük, ha az értékesítési folyamat valamely lépcsőfokán probléma mutatkozik, így annak kijavítására koncentrálhatunk. Ugyanakkor az is kiderülhet, ha valamely értékesítőnk kiemelkedően jól teljesít, ha látjuk, hogy a hozzá tartozó lépcsőfokot minden kontaktunk meglépi.

Menedzserek és vállalkozók körében gyakori téma, hogy vajon mi a vállalatuk legnagyobb értéke?

Ha listát akarnánk összeállítani a válaszokról, hosszú lenne, de biztos, hogy lenne néhány gyakran visszaköszönő elem. Kiemelkedő menedzsment-csapat; elkötelezett beosztottak; elsőrangú sales-esek; néhány gyakori válasz a listánkról. A válaszok iparágtól és a cég helyzetétől függően sokszínűek lehetnek. Egy hoteltulajdonos például a szálloda elhelyezkedését mondhatja a legnagyobb értéknek, míg egy IT szektorban dolgozó vezető a cége termékeit, vagy kapcsolati hálóját fogja kiemelni. Egy tanácsadó cég vezetője az alkalmazottai eszét és problémamegoldó képességét említheti, megint mások a már bejáratott márkájukat, brandjüket.

Mindezek a felsorolt erősségek, értékes eszközök és tulajdonságok azonban egyetlen közös célt szolgálnak: több vásárlót és ügyfelet szerezni a vállalatnak, és megtartani a jelenlegieket. Minden cég számára rendkívül fontosak a vásárlói és ügyfelei, hiszen a tőlük származó bevétel biztosítja a cég fennmaradását és fejlődését.

Mégis sok vásárlótól hallhatjuk, hogy úgy érzik, a cégek, akiktől vásárolnak, illetve a beszállítóik nem fordítanak kellő figyelmet rájuk.

Mit is jelent mindez, és mit tudunk kezdeni ezzel az adattal?

Röviden azt jelenti, hogy a vásárlók elvesztésének legbiztosabb módja, hogy nem fordítunk rájuk elegendő figyelmet. Ebből következik, hogy a vállalatnak minden, a vásárlókkal kapcsolatos információja kincset ér, hiszen ezek segítségével tudunk igényeikhez alkalmazkodni, és megtartani őket.

Rendkívül fontos tehát, hogy olyan információs rendszert hozzunk létre, amiben minden, a vállalatunk szempontjából fontos adatot tárolhatunk a vásárlóinkról. Az ilyen adatbázist CRM rendszernek (CRM: Customer Relationship Management, azaz ügyfélkapcsolat-menedzsment) nevezik. Ebben található minden, a vevőinkkel kapcsolatos információ: az alapadatoktól kezdve a kapcsolatfelvételek időpontjain keresztül egészen az adott vevő különleges igényeiig, születésnapjáig, vagy épp a gyermeke nevéig.

Sok cégnél erre a célra egy füzetet, vagy egy Excel fájlt használnak. Ha azonban belegondolunk, világossá válik, hogy egy jó CRM rendszer lényege, hogy minél többen gazdagítsák azt a cégen belül. Ha az Ön számítógépén van egy Excel táblázata a vásárlóiról, amit a vállalat sales-csapata nem tud átolvasni és szerkeszteni, akkor pont azok nem tudnak újabb információkat feljegyezni a vásárlókkal kapcsolatban, akik a legtöbbet érintkeznek velük. Érdemes tehát szoftveres megoldásokban gondolkodni, és egy külön erre a célra tervezett programmal létrehozni a CRM-adatbázisunkat, mely jól kezelve ténylegesen a vállalat legnagyobb értékévé válhat.

Jöjjön 3 indok, ami igazán nagyszerűvé teszi a szoftveralapú CRM-rendszert!

1. Információkat dokumentálhatunk - mind a jelenlegi, mind a lehetséges vásárlóinkról

Sose tudni, mikor áll készen egy lehetséges vevő a tőlünk való vásárlásra - valószínűleg nem pont ma. Viszont ha egy adatbázisban tárolunk minden fontos információt, amit tudunk róla, akkor sokkal nagyobb eséllyel fog tőlünk vásárolni, amikor megkeressük - hiszen figyelmet fordítunk rá, és foglalkozunk az igényeivel. Emellett a folyamatos dokumentáció miatt akkor is Önnél maradnak a legfontosabb, vevőkkel kapcsolatos adatok, ha egy sales-es kolléga kilép a cégtől.

2. Minden ügyfél-interakciót nyomon követhetünk

Történjék az bárki által a cégünkön belül. Láthatjuk, ki és mikor beszélt az adott (lehetséges vagy meglévő) vevővel, és lett-e eladás a beszélgetésből. Kimutatásokat készíthetünk arról, melyik sales-es kolléga a leghatékonyabb, illetve melyek a legkönnyebben és legnehezebben megszerzett vevőink - jó eséllyel utóbbiakra később is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ha meg akarjuk őket tartani.

3. Növeli az esélyeinket - a megfelelő időzítéssel

Hány olyan lehetséges vevője van, akiknek még nem értékesített semmit? Valószínűleg elég sok. Azonban a legtöbb „nem” válasz valójában „nem ma”. A CRM rendszerünkben tárolt adatok segítségével a megfelelő pillanatban találhatunk meg vevőket, és egy tökéletesen időzített hírlevéllel, telefonhívással, vagy egy szemináriummal sokkal nagyobb eséllyel lesz egy lehetséges vásárlóból tényleges vásárló.

Egy cég, vállalkozás, vagy bármilyen szolgáltatással vagy kereskedelemmel foglalkozó társaság legfontosabb alapja az ügyfelek. Az ügyfélkapcsolati ápoláson nagyon sok minden múlik. Szívesebben vásárolnak egy olyan cégtől, ahol megvan a személyes kontaktus is az internetesen felül.

Nagyon fontos viszont marketing szempontból, hogy milyen módon ápoljuk ügyfeleinkkel a kapcsolatot, hogyan szerzünk leendő vásárlókat.
A CRM magában foglalja mindazon folyamatokat, amelyek az ügyfél kapcsolattartásra irányulnak, legyen szó, a régi ügyfelek megkereséséről, újak toborzásáról, vagy az ügyfelek kiszolgálásáról. A CRM ma már azokat a szoftvereket jelenti a köztudatban, amelyek segítenek ezen folyamatok kiszolgálását.

Szabja egyedire CRM rendszerét!

Felmérjük vállalkozásának feladatait, üzleti folyamatait, megvizsgáljuk a már meglévő rendszereivel való összekötési lehetőségeket és olyan szoftvert fejlesztünk, mely illeszkedik az Ön igényeihez üzleti és informatikai szempontból is.

Minél nagyobb egy vállalat, annál biztosabb, hogy a hatékonyság növelése érdekében szüksége lesz egy vállalatirányítási, vagy ügyfélkezelési rendszerre. Egyedi szoftvereink által még nagyobb sikereket érhet el az üzleti életben, a vásárlói piacon.

Miért válassza az általunk kínált CRM megoldásokat?

  Ügyfélkezelés

 •   Kezeli az ügyfelek adatait
 •   Kezeli a különböző értékesítési lehetőségeket
 •   Excel exportálási lehetőség
 •   Állapotkezelés, workflow-k

  Kommunikáció

 •   Ügyfélszolgálati panaszok, kérdések, levelek kezelésére is képes
 •   Lefedi a call centerekben folyó folyamatokat
 •   Automata e-mail értesítések küldés
 •   Találkozók rögzítése
 •   Kapcsolatfelvételek kezelése

  Marketing és intergrációk

 •   Támogatja a különböző marketing tevékenységeket
 •   Célközönségek állíthatók össze
 •   Részletes kimutatások, statisztikák készíthetők a letárolt adatokból
 •   Összeköthetők más külső rendszerekkel

Rendszerünk lesz cégének új munkatársa

A EasyApp CRM-mel csak nyerhet. Tökéletes irányítás, egyedi megoldások, nagyfokú terhelhetőség, összesítés, napra kész információk, nagy mennyiségű adatok tárolása, és még sorolhatnánk.

 


Kapcsolatfelvétel


Ingyenes konzultáció


Célok meghatározása


Ajánlatadás


Bevezetés megkezdése

 

Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez, ha:

 • Egyszerűbbé és gyorsabbá akarja tenni cége munkafolyamatait
 • Hatékonyabb, könnyebben kezelhető megoldást keres adatbázisai kezelésére
 • Cége növekedése korszerű, automatizálható eszközöket követel meg
 • Megbízható partnert keres, aki teljes körű garanciát biztosít a termékeire

Írjon nekünk és kérjen ingyenes konzultációt!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Nem fogadta el az adatkezelési tájékoztatót!
Köszönjük üzenetét. Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Hiba történt az üzenet küldése közben.

Inkább telefonálna most?

Keressen bátran minket a +36 (30) 974-0934 telefonszámon és tegye fel kérdéseit!