Kiemelt referenciák

Rentgine
Szoftverfejlesztés, Ügyviteli rendszer

Autóbérlést kezelő szoftver

Service Desk
Szoftverfejlesztés, Ügyviteli rendszer

Hibabejelentő és ügyviteli rendszer

Deposz
Szoftverfejlesztés, Ügyviteli rendszer

Hulladékgazdálkodási szoftver

Hydra
Szoftverfejlesztés

Járműkövetés

Babylon ATS
Szoftverfejlesztés, Ügyviteli rendszer

Applicant Tracking System

MARMY WRS
Szoftverfejlesztés, Ügyviteli rendszer

Online ügyviteli rendszer

További referenciák

Testamentum

Temetkezési ügyviteli szoftver, mely a temetkezéssel kapcsolatos folyamatokat igen széles körben lefedi, mint: temetés, hamvasztás, exhumálás, sírhelymegváltás, temetések szervezése, temetési naptár ill. egyéb értékesítési folyamatok. A szoftver nyilvántartó részében több temető kezelése is zajlik parcella, sor ill. sírhely szinten. A program számos egyéb modullal is támogatja a napi munkavégzést, mint számlázás, dokumentumkezelés, készletkezelés.

Önkormányzati Dokumentumkezelő Rendszer

Az ÖDR egy komplex megoldás önkormányzatok számára, mely az önkormányzati jogalkotási folyamatokat támogatja. A szoftver a különböző joganyagok, rendeletek, határozatok létrejöttét kíséri végig az első vázlatoktól az NJT feladásig. Az ügyintézői szinten megírt dokumentumok többszintű jóváhagyási folyamaton mehetnek keresztül, mint pl.: csoportvezető, jegyző, jogi osztály, polgármester. Az így elkészült anyagok felhasználók bizottsági és testületi ülések napirendi pontjaikként, így pl.: döntés hatására a rendelettervezetek rendeletekké alakulnak. A rendszer támogatja az ülések lebonyolítását is: meghívók generálása és küldése, külső meghívottak számára is, és jegyzőkönyvek generálása az ülés során, napirendi pontokhoz berögzített jegyzőkönyvi pontok, ill. a kapcsolódó joganyagok alapján. A szoftver az elkészült határozatok végrehajtását is végigköveti, megjelölhetők felelősök és csatolhatók későbbi dokumentumok. A szoftver másik nagy modulcsoportja egy szerződéstár és egy lakossági tájékoztató rendszer.

Multi Jobos

Iskolaszövetkezet számára készült EasyApp vállalatirányításra épülő egyedi szoftver. A program fő célja kezdetben a tagok (diákok) adatbázisának kezelése, a havi bérek kiírása és utalása volt, ill. ÁNYK xml fájlok előkészítése a be- és kijelentésekhez, valamint a havi bevallásokhoz. Később számos funkcióval bővült a termék, mint: dokumentumkezelés, workflow modul, vagy az éves M30 fájlok generálása, ill. weboldal integráció, ahová a tagok saját belépéssel rendelkeznek.

HBMP beszerzéstámogató rendszer

EasyApp keretrendszerre épülő egyedi megoldás, a Magyar Kézilabda Szövetség elektronikus beszerzési rendszere. A szoftverben kialakításra került a szövetség beszerzési folyamata többlépcsős jóváhagyással és ajánlatok kezelésével. A beszerzési igények a projektek zárásáig, elszámolásig végigkövethetők.

Deposz hulladékudvar

A DEPOSZ rendszer kiegészítő webes modulja. Az alkalmazásban a hulladékudvarokra történt lakossági beszállítások és az udvarról történő kiszállítások rögzíthetők. A rendszer összeköttetésben áll a lakossági nyilvántartással, így az udvar kezelője tudja ellenőrizni, hogy a lakos beszállíthat-e, milyen állapotú a szerződése, van-e aktív szünetelése.

Isaca CPE

A magyarországi ISACA Budapest Chapter számára készített, EasyApp keretrendszerre épülő egyedi megoldás. Az egyesület ebben a rendszerben kezeli az eseményeit, melyeken a tagok CPE pontokat gyűjthetnek. A rendezvényeken a szoftver a tagok NFC tagsági kártyájukat leolvasva írja jóvá a pontokat. Az alkalmazásba a tagok is beléphetnek, ellenőrizhetik pontjaikat, letölthetnek igazolásokat.

MKSZ jegyértékesítés

A Magyar Kézilabda Szövetség számára fejlesztett jegyértékesítési rendszer. Kezdetben kizárólag a Final4 jegyek értékesítése zajlott a rendszeren keresztül, később kiegészült számos funkcióval így több hazai mérkőzés jegyértékesítését is lehetővé tette a szoftver.

Hydra Közterületfenntartás

A Hydra szoftver Zöldkataszter modulra épülő webes kiegészítő rendszere. Az alkalmazás a közterületi munkákkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat támogatja.

ITSecure Helpdesk

IT üzemeltetéssel foglalkozó cég számára készült hibabejelentő szoftver. A rendszerben a cég nyilvántartja ügyfelei eszközparkját és szoftverlicenszeit. A rendszerből munkalapok készíthetők, és a kollégák feladatokra, munkalapokra könyvelt óráit is nyomon lehet követni.

ITSecure Hosted Control Panel

Hosted Exchange és Sharepoint szolgáltatáshoz készült adminisztrációs felület, ahol ügyfelek menedzselhetik az általuk igényelt és bérelt szolgáltatásokat. A rendszerből az időszaki díjak számlakiállításai automatizáltak és integráltak a cég vállalatirányítási rendszerének könyvelés moduljával.

AvalonOnline

Az Avalon Online egy hazai autókölcsönző számára készített webes alkalmazás. A szoftver nyilvántartja a cég járműparkját, kezeli az ügyfeleket és az autóbérléseket. Az alkalmazásban rögzítésre kerülnek a bérleti szerződések, naptár nézetben láthatjuk a járművek foglaltsági állapotát. A bérleti szerződésekhez kapcsolható egy pénzügyi account, melyre a kollégák a szerződéshez kötődő számlázandó tételeket és pénzmozgásokat rögzítik fel. Az alkalmazásba rögzíthetők feladatok, tennivalók is, amiket a kollégák a felületre belépve látnak. A kiosztott feladatok közé automatikusan bekerülnek a szerződésben rögzített jármű átadások és átvételek is.

Intézkedéskezelő

Társasházkezelő cég számára készített munkafolyamatirányítást támogató workflow szoftver és dokumentumkezelő. A szoftver támogatja a felújítási munkák, lakógyűlések és egyéb társasházkezeléssel összefüggésbe hozható folyamatok lebonyolítását, a hozzájuk kapcsolódó feladatok delegálását a cég alkalmazottai, közös képviselők és esetleges alvállalkozók között.

Csempebox Online

Szaniterkiskereskedelemmel foglalkozó cég számára készült egyedi webes szoftver, mely CRM és értékesítési funkciókkal rendelkezik.

Föri Készlet

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság számára készített, felügyelők ruházatával és felszereléseivel kapcsolatos készletkezelési folyamatokat segítő egyedi szoftver. Kezeli a ruházatokkal és eszközökkel kapcsolatos beszerzéseket, kiadásokat, követi a kihordási időket. A szoftverben nyilvántartásra kerülnek különböző típusú nyomtatványtömbök is, valamint a rendszer segíti ezeknek a sorszámozott nyomtatványoknak gyártását és beszerzését.

Kertrendező

EasyApp vállalatirányításra épülő egyedi megoldás egy zöldterületkezeléssel foglalkozó vállalkozás számára. A rendszer a kertek, parkok, közterületek rendezésével, építésével és fenntartásával kapcsolatos feladatok és folyamatok támogatását fedi le. A helyszíni munkavégzést kiegészítő mobil applikáció segíti.

Szakszerverzeti Tagnyilvántartó

Honvédszakszervezet számára készített tagnyilvántartó rendszer EasyApp keretrendszerre építve. A szakszervezet ezen rendszer segítségével kezeli a tagdíjakat, indítja a bank felé a csoportos beszedési megbízásokat.

Tiger ATS

Elsősorban fejvadászcégek munkáját segítő jelentkező adatbáziskezelő szoftver. A jelöltek adatbázisán kívül a rendszer támogatja a partnerek és projektek kezelését is.

Direct Center CRM

UPC Direct viszonteladó partner számára készített egyedi CRM szoftver. A program támogatja az ügyfélkezelésen túl a cégen belüli és ügyfelekkel kapcsolatos feladatok, munkák ütemezését is.

Optikai hálózatnyilvántartó rendszer

A szoftver egy kisebb hazai kábel tv és internetszolgáltató részére készült. A rendszer a cég telekommunikációs hálózatának térképes, diagramos nyilvántartását és elemzését teszi lehetővé.

Salzgitter AG webshop

Salzgitter Mannesmann Acélkereskedelmi Kft. részére fejlesztett webshop frontend. Az egyedi webáruház az acélkereskedelem egyéni sajátosságait figyelembe véve került kialakításra. Háttérben a EuroStone vállalatirányítási rendszerhez kapcsolódik.

EuroStone Web

A EuroStone Windows-os vállalatirányítási rendszerhez készített webes kiegészítő felület.