Az ITSecure Kft. ügyfelei számára távoli rendszerfelügyeletet biztosít. A rendszergazdáknak küldött hibabejelentéseket egy kifejezetten erre fejlesztett programban szerették volna kezelni, hiszen az e-mail alapú hibabejelentés nem megbízható és nehezen nyomon követhető. A Service Desk az ITSecure Kft. részére készített egyedi szoftver, mely két csomagból áll, egy Windows operációs rendszerre készített alkalmazás és egy kisebb webes portál, melyen az ügyfelek számára elérhető a hibabejelentő funkció. A bejelentett hibákról a rendszergazdák azonnal e-mail értesítést kapnak, valamint a szoftver is jelez. A hibajegynek különböző állapotai lehetnek, és tevékenység esetén meg kell adni a hibával töltött időt a rendszergazdának. A hibajegy alapján automatikusan munkalap készíthető. Munkalap létrehozható hibajegytől függetlenül is. Mind a hibákra, mind a munkalapokra írt idők megjelennek a kollégák saját Time Reportjában. Ezen a felületen vezethető, hogy milyen projektre, feladatra mennyi időt töltöttek el a kollégák, valamint ezen a felületen van nyilvántartva a szabadság, túlóra és szabadidő is.

A rendszeres karbantartási feladatokat egy egyedileg fejlesztett naptárfunkcióban lehet követni. A feladatok egyes példányain lehet állapotot módosítani, megjegyzést és munkaidőt írni hozzá. A naptárba eseti feladatok is felvehetők, valamint a feladatok kioszthatók mások számára is.

A szoftver több más rendszerrel összeköttetésben áll, API-n vagy beérkező e-maileken keresztül. Folyamatos e-mail jelentés érkezik megadott postafiókokra különböző rendszerek jelentéseiből (pl.: EMC, GFI, Nagios, VMware, Symantec). Ezeket az e-maileket a szoftver feldolgozza és mutatja a rendszergazdák számára. A szoftver monitorozza szerverek és weboldalak rendelkezésre állását is.

Az informatikai feladatokon kívül a szoftver segíti az értékesítési és pénzügyi folyamatokat is. Hasonlóan a CRM szoftverekhez, itt is kezelhetők az ügyfelek, megrendelések, azok állapotai és különböző szerződések. Az iktatott szerződések típusától függően a rendszer automatikusan kalkulálja, hogy az ügyfél hány mérnöki órát vett igénybe az adott hónapban, mennyit használhat még fel. Ezeket az információkat a kollégák számára a hibajegyeken és munkalapokon is mutatja.

A szerződések és a könyvelt munkaórák alapján a szoftver havonta, negyedévente automatikusan ki tudja állítani a számlát az ügyfelek számára, melyet e-mailen is kiküld. A számlák kifizetései is nyilvántarthatók a rendszerben, elmaradás esetén a szoftver automatikusan fizetési felszólítást küld ki az ügyfél részére. A beérkezett összegek könnyebb rögzítése érdekében a szoftver előre kitölti dátumokat és összegeket a számlákhoz a cég netbankjából exportált Excel fájl alapján, melyet ezután már csak ellenőrizni szükséges.

A szoftver különböző statisztikák készítését tudja, melyek általában projekt, alprojekt alapúak. Az alapvető statisztikákon kívül más pénzügyi kimutatásokat is generál, pl.: terv-tény táblázatot, mely Excel formátumban exportálható.